- Hipp-hopp kész!
- Nincs sok mosogatnivaló utána!
- Nagyon finom!
A recept 12-15 adag elkészítéséhez elegendő.
Hozzávalók
200 g málna
200 g étcsokoládé
150 g vaj/150 ml olaj
170 g liszt
1 csomag sütőpor
320 g cukor
4 tojás
1 csipet só
vaj a tepsi kikenéséhez
Vaníliakivonat/ Fél vaníliarúd/ 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Az étcsokoládét a vajjal/olajjal vízgőz felett megolvasztjuk.
- Felverjük a tojásokat a cukorral.
- Ha a csokoládé és a vaj felolvadt, hozzáönjük a felvert tojásokhoz.
- A lisztet elkeverjük a vaníliakivonattal, sütőporral és a sóval, majd a keverékhez öntjük.
- Kivajazott tepsibe (kb 25x40 cm) öntjük, majd beledobáljuk a málnaszemeket.
- Előmelegített sütőben, 150-170ºC-on 30 percig sütjük. Még akkor kell a sütőből kiszedni mikor fényes a felszíne.
Vanília fagylalttal tálaljuk.