Cukorhab

Cukorhab

Málnás Csokoládé torta

2018. augusztus 15. - Cukorhab

A múlt hétvégén három tortát készítettem, három különböző eseményre. Az egyszerűség kedvéért az ízesítésük ugyanolyan volt. Így született két szülinapi és egy házassági évfordulós.

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű tortához

Piskóta

8 db tojás

160 g cukor

140 g liszt

20 g kakaó

Csokoládé Krém

200 g vaj/margarin

100 g porcukor

75 g kakaó

1 dl tejszín

100 g porcukor

50 g kakaó

100 g vaj/margarin

Málna krém

250 g málna

0,5 dl víz

1-3 evőkanál cukor (ízlés szerint)

2 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés

Piskóta

  1. A lisztet és a kakaóport összekeverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk.
  3. A tojás sárgáját a cukor 1/3, a fehérjét a cukor 2/3 részével felverjük.
  4. Belekeverjük a kakaós lisztet, majd 180ºC-on készre sütjük.

Süthetjük egy tortakarikában a piskótatésztát, vagy egyesével kikenhetünk belőle 3 azonos vastagságú tortalapot. (én a második verziót preferálom) 

Málna krém

  1. A málnát a vízzel és a cukorral felforraljuk.
  2. A forró málnás főzetből kiveszünk 3-4 evőkanálnyit és ezt a keményítőhöz adjuk, majd jól elkeverjük, végül a forró málnához keverjük és megvárjuk hogy besűrűsödjön a krém.
  3. Kihűtjük.

Csokoládékrém

  1. A 200 g margarint a porcukorral és a kakaóval vízgőz felett összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. A 120 g margarint 100 g porcukorral és 50 g kakaóporral kihabosítjuk.
  3. Felverjük a tejszínt.
  4. A két csokis krémet összekeverjük és tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt.

A tortalapokat betöltjük a krémekkel.

img_1968_1.jpeg

Ha marcipánnal vagy fondant-al szeretnénk burkolni a tortát, akkor tejszín nélküli csokoládékrémmel kenjük körbe a tortánkat. (Én ehhez egy keveset félretettem a vízgőz felett összekevert krémből.)

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr6414173259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

takacsveca93 2018.08.31. 19:34:59

A csokikrémet muszáj margarinnal keverni? Eléggé hizlalónak hangzik, bár aki fogyózni akar, az ne egyen sütit, tortát. Nagyon szépek egyébként ezek a torták,a te műved? Ezzel foglalkozol? Hasonlóakat csak hipermarketekben és cukrászdákban látni: www.ujsagomat.hu/tesco/ pl itt láttam finom sütiket az újságban

Cukorhab 2018.09.06. 09:02:53

@takacsveca93: Ez egy vajas/margarinos krém.. Valóban nem diátás sajnos, de a közeljövőben tervezek energiacsökkentett süti recepteket is megosztani.
Igen ezek mind az én műveim! Nagyon szépen köszönöm!!!A cukrászkodás a legkedvesebb hobbim.
süti beállítások módosítása