Hozzávalók
Krém
150 ml főzőtejszín
250 ml habtejszín
110 g kristálycukor
25 g pudingpor
vaníliakivonat
Elkészítés
- A a cukrot megolvasztjuk.
- A pudingport és a vaníliakivonatot elkeverjük a 150 ml tejszínnel.
- A cukrot félrehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a főzőtejszínes keveréket. Itt először óvatosan csak pár csepp tejszínt keverjünk az olvadt cukorhoz. Vigyázzunk, mivel a forró cukor komoly égési sérüléseket okozhat!
- Hűtsük ki a keveréket.
- Verjük fel a habtejszínt, majd adjuk hozzá a karamellás alapkrémet, végül ízlés szerint sózzuk meg.
Piskóta
4 db tojás
60 g liszt
20 g darált mandula
80 g cukor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgáját a cukor 1/3, a fehérjét a cukor 2/3-részével felverjük.
- A kemény habbá vert fehérjét óvatosan a sárgájához forgatjuk. Itt már fakanalat vagy spatulát használunk habverő helyett.
- Végül keverjük hozzá a liszttel elkevert mandulát.
- A piskótatésztából kenjünk ki sütőpapírral borított lemezre 3 db 21 cm átmérőjű piskótalapot. (Piskótakarikában is készíthetjük, de én jobb szeretem az előző módon készíteni a piskótákat, mivel így gyorsabban sülnek a lapok és még a vágással sem kell időt tölteni.)
- 180ºC-on süssük kb 15 percig.
Sós Karamell Öntet
120 g cukor
50 g főzőtejszín
só
Elkészítés
- A cukrot megolvasztjuk és óvatosan hozzáöntjük a főzőtejszínt, végül sóval ízesítjük.
A tortát az öntettel, pirított mandulával és saját készítésű csokoládé díszekkel dekoráltam.