A nagy hőség ellenére kedvem támadt sütögetni. A fő szempont a süti készítése előtt az volt, hogy ne kelljen egész nap a konyhában állni.
Így született meg ez a keksz! Pisztáciás csokis és ropogós.
Ha marad több napig is eláll, és tökéletes reggelire és uzsonnára egyaránt.
Hozzávalók
450 g liszt
25 g kakaó
40 g pisztácia
60 g csokoládé
330 g vaj/ margarin
180 g cukor
3 db tojássárgája
Ebből a mennyiségből kb 50 darab keksz készül. ( persze ez függ a kekszek méretétől is)
Energiatartalom:
Egy kekszben kb 114 kcal / 477kJ
Elkészítés
- A lisztet egy nagy tálba szitáljuk.
- A margarint felkockázzuk, majd a lisztbe morzsoljuk.
- A lisztes keverékhez adjuk az aprított pisztáciát, csokoládét, a tojások sárgáit, a cukrot és a kakaóport.
- Az egészet egyneművé gyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
- A hűtőből kivéve kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra és különböző formákat szaggatunk belőle.
- Sütőpapírra helyezzük a kekszeket és 180°C-on 15 percig sütjük.
- Sütőből kivéve a kekszek még puhák!
- Ha a kekszek kihűltek olvasztott fehércsokoládéval, és pisztáciával díszíthetjük.