Cukorhab

Cukorhab

Pisztáciás csokis keksz

2018. május 29. - Cukorhab

A nagy hőség ellenére kedvem támadt sütögetni. A fő szempont a süti készítése előtt az volt, hogy ne kelljen egész nap a konyhában állni.  

Így született meg ez a keksz! Pisztáciás csokis és ropogós.

Ha marad több napig is eláll, és tökéletes reggelire és uzsonnára  egyaránt.

Hozzávalók

450 g liszt

25 g kakaó

40 g pisztácia

60 g csokoládé

330 g vaj/ margarin

180 g cukor

3 db tojássárgája

Ebből a mennyiségből kb 50 darab keksz készül. ( persze ez függ a kekszek méretétől is)

Energiatartalom:  

Egy kekszben kb 114 kcal / 477kJ

Elkészítés

  1. A lisztet egy nagy tálba szitáljuk.
  2. A margarint felkockázzuk, majd a lisztbe morzsoljuk.
  3. A lisztes keverékhez adjuk az aprított pisztáciát, csokoládét, a tojások sárgáit, a cukrot és a kakaóport. 
  4. Az egészet egyneművé gyúrjuk, majd fóliába csomagolva 1 órán át a hűtőben pihentetjük.
  5. A hűtőből kivéve kinyújtjuk kb 1 cm vastagságúra és különböző formákat szaggatunk belőle.
  6. Sütőpapírra helyezzük a kekszeket és 180°C-on 15 percig sütjük.
  7. Sütőből kivéve a kekszek még puhák!
  8. Ha a kekszek kihűltek olvasztott fehércsokoládéval, és pisztáciával díszíthetjük.

dsc07613_2.JPG

dsc07614_2.JPG

dsc07621_2.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr7414011404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása