Kezdetben egy citrusos pohárkrém készítését terveztem, ám több boltot végigjárva sem találtam lime-ot sehol. Szerencsére friss sárgabarackot és mandulát be tudtam szerezni...
Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető desszertről van szó, bátran nekifoghat az is aki eddig még a konyha környékén sem járt.
Hozzávalók
Krém
500 g mascarpone
200 g habtejszín
2 db tojás
30 g cukor
vanília kivonat
Barack öntet
850 g sárgabarack
3 cl barackpálinka
1,5 dl víz
45 g cukor
Mandularopogós
30 g liszt
30 g mandula
40 g vaj/margarin
20 g cukor
Elkészítés
- A sárgabarackot a pálinkát és a vizet elkezdjük melegíteni. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hűtőben lehűtjük.
- A ropogóshoz az alapanyagokat összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 180 ºC-on készre sütjük.
- A kisült tésztát összemorzsoljuk.
- A krémhez a mascarponet a cukor felével, a vaníliakivonattal és a tojássárgájával kihabosítjuk.
- Felverjük a tojásfehérjét a cukor másik felével.
- Felverjük a tejszínt is, majd a három krémet óvatosan egymásba forgatjuk.
- Habzsákba töltjük a krémet.
- A krémet a morzsát és a barackot ízlés szerint rétegezzük.