Cukorhab

Cukorhab

Sárgabarack pohárkrém mandula ropogóssal

2018. június 15. - Cukorhab

Kezdetben egy citrusos pohárkrém készítését terveztem, ám több boltot végigjárva sem találtam lime-ot sehol. Szerencsére friss sárgabarackot és mandulát be tudtam szerezni...

Nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető desszertről van szó, bátran nekifoghat az is aki eddig még a konyha környékén sem járt.

 

dsc07642_2.JPG

Hozzávalók

Krém

500 g mascarpone

200 g habtejszín

2 db tojás

30 g cukor

vanília kivonat

Barack öntet

850 g sárgabarack

3 cl barackpálinka

1,5 dl víz

45 g cukor

Mandularopogós

30 g liszt

30 g mandula

40 g vaj/margarin

20 g cukor

Elkészítés

  1. A sárgabarackot a pálinkát és a vizet elkezdjük melegíteni. Felforraljuk, majd levesszük a tűzről és hűtőben lehűtjük.
  2. A ropogóshoz az alapanyagokat összegyúrjuk. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd 180 ºC-on készre sütjük.
  3. A kisült tésztát összemorzsoljuk.
  4. A krémhez a mascarponet a cukor felével, a vaníliakivonattal és a tojássárgájával kihabosítjuk.
  5. Felverjük a tojásfehérjét a cukor másik felével.
  6. Felverjük a tejszínt is, majd a három krémet óvatosan egymásba forgatjuk.
  7. Habzsákba töltjük a krémet.
  8. A krémet a morzsát és a barackot ízlés szerint rétegezzük.

 

dsc07649_2.JPG

dsc07650_2.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr7814050584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása