Cukorhab

Cukorhab

Csokoládés málnás desszert

2018. április 27. - Cukorhab

Habkönnyű csokoládékrém és a friss málna találkozása...

dsc07165.jpg

Szeretem a málna édes mégis savanykás ízét, amit ebben a receptben az étcsokoládéval kombináltam. 

Málna szezon idején nyugodtan díszítsétek a sütiket friss málna szemekkel! 

Energiatartalom egy darab sütiben kJ (kcal) 

1016 kJ  (242 kcal)
Ezek közelítő értékek. Nekem 12 db süti jött ki ekkora mennyiségből. 

Hozzávalók

Kakaós piskóta  Csokoládékrém Málnakrém
3 db egész tojás 2 db egész tojás 80 g málna (én mirelitet használtam)
60 g cukor 100 g cukor 1-2 evőkanál cukor 
55 g liszt

20 g kakaó

1 evőkanál keményítő
5  g kakaó 80 g étcsokoládé 1 dl víz
100 g vaj/margarin
100 g habtejszín

 

Elkészítés

Csokoládékrém

  1. A tojásokat a cukorral vízgőz fölött csípősre melegítjük, majd habosítjuk kézi habverővel. 
  2. Ha felmelegedett beleszitáljuk a kakaóport, és tovább habosítjuk.
  3. Az étcsokoládét apró kockákra törjük, és a keverékhez adjuk, szilikon spatulával vagy fakanállal folyamatosan kevergetjük.
  4. Ha a csokoládé elkeveredett, hozzáadjuk a vajat/margarint. Ha elkeveredett, habverővel tovább habosítjuk, majd levesszük a gőzről és hűtjük 1-2 órát.
  5. Ha kihűlt hozzákeverjük a felvert habtejszínt, és visszatesszük a hűtőbe még egy kis időre.

dsc07054.jpg

dsc07061_masolata.jpg

dsc07065_masolata.jpg

dsc07067.jpg

dsc07070.jpg

dsc07074_masolata.jpg

 

 Málnakrém

  1. A málnát a vízzel és a cukorral felforraljuk. 
  2. A levéből egy keveset a keményítővel elkeverünk.
  3. A málnát levesszük a tűzről és belekeverjük a keményítős keveréket. Hamar besűrűsödik! Tegyük hűvös helyre. (Nem szükséges hűtőbe)

dsc07076_masolata.jpg

dsc07078.jpg

dsc07080.jpg

dsc07082_masolata.jpg

Kakaós piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. 
  2. A tojás sárgáját a cukor 1/3 részével habosítjuk.
  3. A tojás fehérjét a cukor 2/3 részével kemény habbá verjük.
  4. A két habot óvatosan egybe forgatjuk. Itt már ne használjunk habverőt, mert tönkretennénk vele a tojásfehérje szerkezetét. Használjunk szilikon spatulát vagy fakanalat.
  5. A kakaóport a liszttel keverjük össze, majd szitáljuk a tojáshabok keverékébe.
  6. Kenjük ki a piskótát egy sütőpapírral fedett lemezre. A tészta vastagsága körülbelül 1 cm vastag legyen.
  7. Süssük előmelegített sütőben 180°C-on, 15-20 percig.

A piskótákból szaggassunk ki köröket, majd párosan töltsük be őket.

dsc07088.jpg

dsc07089.jpg

dsc07101.jpg

A kész mini tortákat én saját készítésű csokoládé díszekkel díszítettem. 

dsc07176.jpg

TIPP:

  1. Készíthetünk belőle egy nagyobb tortát is. Ez a mennyiség  körülbelül egy 20-25 cm átmérőjű tortához elegendő.
  2. Ha nem igazán szereted kidobni a levágott részeket és szereted a pohárkrémeket, akkor rétegezd a levágott piskóta darabokat, a megmaradt krémeket és még 100 ml tejszínhabot.

dsc07137.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr6913871780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása