Cukorhab

Cukorhab

Gyümölcsös túrótorta

2018. július 25. - Cukorhab

A gyömbér teszi különlegessé a krémet..

A receptből egy 20 cm átmérőjű torta készíthető.

 

 

 

Hozzávalók

Krém

450 g túró

300 g habtejszín

1 db citrom

1 db narancs

friss gyömbér/ gyömbérpor ízlés szerint

30 g porcukor (ízlés szerint több/kevesebb)

10 g zselatin ( 40 ml vízbe beáztatva,felmelegítve)

Tészta

150 g liszt

100 g vaj

50 g porcukor

1 db tojássárgája

1 db citrom reszelt héja

baracklekvár

Díszítés

friss gyümölcs

tortazselé

Elkészítés

  1. A  lisztbe belemorzsoljuk a vajat.
  2. A keverékhez hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, és a tojássárgáját. 
  3. Gömb alakot formálunk a tésztából, majd kinyújtjuk 1 cm vastagságúra és 180 ºC-on 15 perc alatt készre sütjük.
  4. A túrót villával összetörjük.
  5. A túróhoz adjuk egy-egy narancs és citrom reszelt héját és levét, a reszelt gyömbért és a porcukrot. 
  6. Felverjük a habtejszínt, majd a túrós keverékhez keverjük.
  7. Végül a már előre beáztatott zselatint felmelegítjük, majd egy határozott mozdulattal a krémhez adjuk.
  8. A kisült tésztánkat lekenjük baracklekvárral, majd ráöntjük a tölteléket.
  9. Egy órát hűtőben pihentetjük, majd friss gyümölccsel díszítjük.
  10. A gyümölcsöket tortazselével fixáltam.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr8514099519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása