A gyömbér teszi különlegessé a krémet..
A receptből egy 20 cm átmérőjű torta készíthető.
Hozzávalók
Krém
450 g túró
300 g habtejszín
1 db citrom
1 db narancs
friss gyömbér/ gyömbérpor ízlés szerint
30 g porcukor (ízlés szerint több/kevesebb)
10 g zselatin ( 40 ml vízbe beáztatva,felmelegítve)
Tészta
150 g liszt
100 g vaj
50 g porcukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja
baracklekvár
Díszítés
friss gyümölcs
tortazselé
Elkészítés
- A lisztbe belemorzsoljuk a vajat.
- A keverékhez hozzáadjuk a porcukrot, a citromhéjat, és a tojássárgáját.
- Gömb alakot formálunk a tésztából, majd kinyújtjuk 1 cm vastagságúra és 180 ºC-on 15 perc alatt készre sütjük.
- A túrót villával összetörjük.
- A túróhoz adjuk egy-egy narancs és citrom reszelt héját és levét, a reszelt gyömbért és a porcukrot.
- Felverjük a habtejszínt, majd a túrós keverékhez keverjük.
- Végül a már előre beáztatott zselatint felmelegítjük, majd egy határozott mozdulattal a krémhez adjuk.
- A kisült tésztánkat lekenjük baracklekvárral, majd ráöntjük a tölteléket.
- Egy órát hűtőben pihentetjük, majd friss gyümölccsel díszítjük.
- A gyümölcsöket tortazselével fixáltam.