A receptből egy 20 cm átmérőjű torta készíthető.
Hozzávalók
Piskóta
6 db tojás
120 g kristálycukor
105 g liszt
15 g kakaópor
Elkészítés
- A tojásokat szétválasztjuk.
- A tojássárgáját a cukor 1/3, a fehérjét a cukor 2/3-részével felverjük.
- A kakaót összekeverjük a liszttel.
- A kemény habbá vert fehérjét óvatosan a sárgájához forgatjuk. Itt már ne használjunk habverőt!
- Ehhez adjuk a kakaós-lisztes keveréket.
——————————
Meggykrém
300 g meggy
0,5 dl víz
130 g kristálycukor
40 g étkezési keményítő
Elkészítés
A meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk. A keményítőt pár kanál vízben feloldjuk, majd a forró meggy levéből pár kanálnyit a keményítőhöz adagolunk. Miután a krém besűrűsödött, hagyjuk kihűlni.
——————————
Tejszínkrém
300 g tejszín
20 g porcukor
20 ml cseresznyepálinka
20 g kakaópor
8 g zselatin
Elkészítés
A tejszínt felverjük a porcukorral.
Ezután a tejszínkrémet két részre osztjuk. Egyik feléhez 20 ml cseresznyepálinkát, másik feléhez 20 g kakaóport keverünk. Majd 4-4 g meleg vízben feloldott zselatint keverünk a krémekbe.
A krémeket habzsákba töltjük és betöltjük a tortát.