Cukorhab

Cukorhab

Fekete-erdő torta

2018. augusztus 30. - Cukorhab

img_86942.jpeg

A receptből egy 20 cm átmérőjű torta készíthető.

Hozzávalók

Piskóta

6 db tojás

120 g kristálycukor

105 g  liszt

15 g kakaópor

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk.
  2. A tojássárgáját a cukor 1/3, a fehérjét a cukor 2/3-részével felverjük.
  3. A kakaót összekeverjük a liszttel.
  4. A kemény habbá vert fehérjét óvatosan a sárgájához forgatjuk. Itt már ne használjunk habverőt!
  5. Ehhez adjuk a kakaós-lisztes keveréket.

——————————

Meggykrém

300 g meggy

0,5 dl víz

130 g kristálycukor

40 g étkezési keményítő

Elkészítés

A meggyet a vízzel és a cukorral felforraljuk. A keményítőt pár kanál vízben feloldjuk, majd a forró meggy levéből pár kanálnyit a keményítőhöz adagolunk. Miután a krém besűrűsödött, hagyjuk kihűlni.

 ——————————

Tejszínkrém

300 g tejszín

20 g porcukor

20 ml cseresznyepálinka

20 g kakaópor

8 g zselatin

Elkészítés

A tejszínt felverjük a porcukorral.

Ezután a tejszínkrémet két részre osztjuk. Egyik feléhez 20 ml cseresznyepálinkát, másik feléhez 20 g kakaóport  keverünk. Majd 4-4 g meleg vízben feloldott zselatint keverünk a krémekbe.

A krémeket habzsákba töltjük és betöltjük a tortát.

img_8691.jpeg

 

img_86952.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://cukorhab.blog.hu/api/trackback/id/tr9714187369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása